Danske sider      Home    

                      

Tjeneste er vores livsånde.

"Den Guddommelige Kærligheds Legemliggørelser.

Forstå det faktum, at livet er til for at yde uselvisk tjeneste. Samfundet respekterer dem, der tjener uselvisk og den, der vinder denne respekt, kvalificerer sig til Guds Nåde. "Tjeneste er vores livsånde! Tjeneste er vores liv! Tjeneste er vort mål!"

Mennesket befinder sig i en tilstand af forvirring. Han oplever sin familie som den eneste enhed, hans kærlighed skal omfatte. Han er ikke i stand til at forstå, at enhver er et medlem af Guds Familie. Hans kærlighed skulle gennemtrænge hele menneskeheden, hvis han ønsker at leve et sandt åndeligt liv. Den tjeneste, der bliver gjort, kan være lille, men når den er gjort med et stort hjerte, kan den opnå store resultater.
 

Køer spiser unyttigt græs, men giver værdifuld mælk! Gud vil ikke spørge dig hvornår og hvor du gjorde tjeneste. Han vil spørge: ”Med hvilket motiv blev det gjort? Hvad var intentionen, der tilskyndede dig til det?”
Du kan veje tjenesten og skryde over dens mængde, men Gud søger hjertets kvalitet, sindets renhed og motivets hellighed.Sammen med uselvisk tjeneste bør man også have en følelse af opofrelse.
 

Det er ikke en stor ting at tjene dem, der er i en højere position end jer selv. Sådanne folk kan ansætte et hvilken som helst antal af tjenere. På samme måde behøver I ikke at tjene jeres ligemænd. De vil syde af utilfredshed fra tid til anden. Ikke nok så mangen en tjeneste vil tilfredsstille dem. I burde tjene de nødlidende, de hjælpeløse og de fortabte. Når I tjener dem, bør I huske på, at I tjener Gud i denne særlige (specielle) form. Kun de, der udfører en sådan tjeneste med tanke, ord og handling vil blive i stand til at rense deres sind. Plant Kærlighedens frø i jeres hjerter, lad dem vokse til tjenestens træer og vand med Lyksalighedens søde frugter. Del Lyksaligheden med alle."

"Prøv ikke på at vinde Nåde ved at se ned på menneskeheden og se op til Sai." "Vær på udkig efter øjne fyldt med tårer, hjerter tunge af suk."

"Når en person lider, så gå hen til ham og sig venligt og trøstende: "Hvad kan jeg bringe dig? Vær ikke bekymret, vi vil tage os af dig", så vil disse ord så fulde af Kærlighed reducere lidelsen."

"Spred glæde til alle tider, bær et smil på dit ansigt, så alle som ser dig, kan opfange opmuntringen."

”I længes efter at tjene Mig; lad Mig fortælle jer, at de, som tjener dem, der tjener Mig, giver  Mig lige så megen tilfredshed som de, der tjener Mig".

"Tjeneste er tilbedelse; hver eneste tjenestegerning er en blomst, lagt for Herrens Fødder, og hvis gerningen er befængt med ego, er det, som om blomsten er hjemsøgt af pesten fra slimede insekter! Hvem vil besmitte Fødderne med et så fordærvet offer? I bør ikke have noget ego, når I tjener folk.""Lad folk vide, at I er ægte glade for at få chancen for at hjælpe."

-Baba

Kilde: Sri Sathya Sai Bal Vikas bladet, september 1997, oversættelse: Inge Lise Christiansen.
 

copyrights:- www.saibabaofindia.com/saibaba       (Sai Baba of India)